WinBet регистрация

Видове футболни залози: Речник на залозите


Речник на спортните залози в интернет

vidove-zalozi-futbolАко сте залагали в Еврофутбол и опциите за залог на футбол са ви са сторили много, то какво да кажем за това, което предлагат сайтовете за онлайн спортни залагания. Видовете футболни залози в днешно време в интернет са многобройни като опциите са разнообразни и много интересни. В тази статия ще ви запознаем с основните и някои специални видове футболни залози, които може да откриете в интернет.

Да вземем за пример от сайта efbet и какво предлага той. Цъкаме на произволен мач, който ще наречем Отбор 1 срещу Отбор 2. Букмейкърите поставят основните опции за залог на футбол най-отгоре. Ето и кои са те в Ефбет: 

Регистрирай се и в Ефбет от тук: Форма за Регистрация!
ВАЖНО: Когато се регистрирате в Ефбет в полето промоционален код въведете КОД: 9757. С този код Ефбет всеки месец ще Ви дава безплатни залози и промоции.
____________________________________________

Краен резултат

На краен резултат прогнозирате как ще завърши срещата без значение от броя голове. Има три възможности – победа за Отбор 1, Равенство и победа за Отбор 2. Ако заложите на знак 1 – Отбор 1 да спечели мача, печелите при победа на отбора домакин, без значение от резултата. Те може да спечелят с  1, 2 или повече гола. Същото и при знак 2 – победа за Отбор 2, а при Равенство трябва да се надявате двата отбора да не успеят да се надвият.

Двоен шанс

Двойният шанс е подсигурена опция на краен резултат. Тук може да заложите на: Отбор 1 или равен, Отбор 2 или равен, Отбор 1 или Отбор 2 да спечели. Опцията Отбор 1 или равен, по-известна като 1Х, означава, че домакинът не трябва да загуби срещата. При победа за него или равенство, вашият залог печели. При Х2 пък гостът не трябва да губи, а знак 12 означава, че тук изключвате равният резултат като вариант за краен изход на мача.

Точен резултат

Залозите на точен резултат са с много добри коефициенти. Тук залагате на един конкретен резултат – например 2:1. Очаквате така да завърши срещата и само в такъв случай ще спечелите. На точен резултат може да правите колкото си искате единични залози на дадена среща. Също така може и да ги комбинирате с други опции и пазари.

Първо полувреме/Краен резултат

Този вид залози изисква да познаете какъв ще е резултатът на почивката и следователно крайния изход на срещата. Може да заложите например 1/1 – това означава Отбор 1 да води на полувремето и да спечели мача. Ако пък прогнозирате 1/Х – това означава, че очаквате Отбор 1 да води на почивката, но крайният резултат да е равен. При залог 2/1 например пък трябва гостът да води на полувремето и в крайна сметка да допусне обрат, за да загуби мача.

 Голове Под/Над

Сбор голове Под/Над 2.5 е една от най-играните опции на футболни срещи. Това е основната линия за голове на повечето футболни мачове, като има и допълнителни линии, с които също ще се запознаете. При залог под 2.5 гола в мача трябва да има две или по-малко попадения в редовните 90 минути, за да спечелите. Ако пък прогнозирате Над 2.5, то веднага щом в срещата паднат три гола, вие печелите.

Двата отбора да отбележат гол

Двата отбора да отбележат гол или казано накратко ГОЛ/ГОЛ е опция, която не се влияе от крайния изход на мача. Тук единствено трябва да видим попадения и от двата отбора, за да спечелите.Това ви дава възможност да направите печалба по всяко едно време на мача, стига двата отбора да си разменят голове. Всички онлайн букмейкъри предлагат и опцията Двата отбора да отбележат гол – НЕ, т.е. в този случай вие залагате, че ще има голове само от единия тим или мачът ще завърши 0:0.

Азиатски хендикап

Азиатският хендикап е много популярна опция във футболните залози. Той дава предимство на единия отбор преди мачът да е започнал. Има хендикапи от тима +1.5, +2.5, -1.5, -2.5 и т.н. При залог -1.5, трябва отборът за когото сте пуснали, да спечели с поне два гола разлика. Ако направите залог +2.5 на отбор, вие печелите ако той не загуби с повече от два гола. Например ако падне с 0:2, то вие печелите с половин гол, защото имате предимство +2.5 при залога.

Алтернативна Гол Линия

Алтернативната Гол Линия е сходна с общия брой отбелязани голове, но предлага възможност да изберете опции като над 2.0 гола или над 3.0 гола. При залог над 2.0 гола, вашият залог печели ако в мача има отбелязани повече от две попадения. Ако пък има точно два гола, залогът ви ще бъде върнат. Може да изберете и залог например над 1.5,2.0 – тук при отбелязани три гола печелите, а при отбелязани две попадения – половината от вашия залог е печеливш, а другата половина е отменена.

Равенство няма залог

Равенство няма залог (Draw no bet) е залог за крайния победител в срещата като също така е подсигурен и при равенство парите ви се връщат обратно. Ако заложите на Равенство няма залог победа за Отбор 1 – то при резултат 1 печелите по коефициента, а при равенство, залогът ви е отменен. В случай, че гостът спечели, вие губите.Регистрирай се с промо код: 1017