Palmsbet Sports Betting Bulgaria

ЕВРО 2016: Исландия – превю (група F)


iceland 2016Исландия прикова вниманието върху себе си, превръщайки се в най-голямата сензация по време на квалификационния цикъл и напълно заслужено приключи похода си с класиране за финалите на първо европейско първенство. Никога до момента „островитяните“ не са имали досег с големи футболни форуми, а сега просто изпаднаха в екстаз. Техните футболисти им донесоха истинско удовлетворение след като се разправиха с редица класни съперници и успяха да излязат от една изключително тежка група.

Жребият за тях се оказа много неблагоприятен, отреждайки им за съперници цели 3 тима, които потенциално са с класа над тях – визирам Холандия, Чехия и Турция. В крайна сметка Исландия отстъпи по точки само на един от тях (Чехия) и се поздрави с директно класиране.

Исландия празнува класирането си за ЕВРО 2016

Исландия празнува класирането си за ЕВРО 2016

При всички положения класирането на Исландия за финалите на ЕВРО 2016 се оказа като истински шок за мнозина, но „островитяните“ показаха многократно, че са способни да поднасят изненади. Още по-странното в случая е, че те се представиха на изключително високо ниво в директните си двубои с големите съперници в групата – споменатото трио – Холандия, Чехия и Турция. В същото време грешните стъпки на исландците бяха срещу тимове, които потенциално нямаха особено големи амбиции като Латвия и Казахстан.

Със сигурност обаче Исландия може да ликува, а тази странна тенденция може да донесе още позитиви на тима, този път по време на финалите на ЕВРО 2016. Тук вече отборите от калибъра на Латвия и Казахстан просто липсват, което означава, че Исландия ще трябва да мери сили с потенциално по-класни съперници. Точно в такива двубои по време на квалификационния цикъл тимът на дуото Халгримсьон-Лагербак надскочи себе си и впечатли.

Островитяните ликуват след победното попадение срещу Холандия (0-1)

Островитяните ликуват след победното попадение срещу Холандия (0-1)

Ако тази тенденция продължи, то Исландия може и да има шансове да се надява на нещо повече.

Освен споменатият факт, свързан със силното представяне на отбора срещу „големите“ може да отбележим още една любопитна новина около тази футболна нация.

Това е единственият отбор на ЕВРО 2016, който официално е воден не от един, а от цели двама мениджъри. По протокол исландция е оглавявана от споменатото дуо, изградено от местния специалист Халгримсьон и добре познатия Ларс Лагербак.

Това страхотно дуо реши да направи завинаги част от футболната история на страната следните футболисти, които ще имат привилегията да са част от първото участие на нацията на финали на европейско първенство:

Дуото Лагербак-Хилгримсьон

Дуото Лагербак-Хилгримсьон

вратари: Ханс Халдьорсон, Йогмундур Кристинсон, Ингвар Йонсон

защитници: Биркир Мар Северсон, Хаукар Хейдар Хауксон, Хьортур Хермансон, Сверир Инги Ингасон, Регнар Сигурдсон, Теодор Елмар Бярнасон, Хьордур Бьоргвин Магнусон, Арньор Ингви Траустасон, Ари Фрейр Скуласон

полузащитници: Биркир Бярнасон, Гилфи Сигурдсон, Кари Арнасон, Рунар Мар Сигурьонсон, Арон Гунарсон, Емил Халфредсон

нападатели: Йонас Берг Гудмунсон, Колбейн Сигтурсон, Алфред Финбогасон, Йон Дей Бьоварсьон, Ейдур Гудьонсен

На практика цялата защита на отбора е изградена от футболисти, които са част от по-малки клубове. Половината от споменатите играчи се подвизават или в шведския футбол, или в норвежкия.

Най-голямо впечатление правят офанзивните футболисти на Исландия. В предни позиции се виждат имената на много класни футболисти каквито са Гудмунсон, Сигтурсон, Финбогасон, а за отписване не е и изключително опитният Ейдур Гудьонсен.

Исландската легенда - Еидур Гудьонсен

Исландската легенда – Еидур Гудьонсен

Този отбор на Исландия вече няма какво да губи, защото наистина постигна нещо историческо. Той може просто да се наслади на играта и в крайна сметка защо пък да не се превърне и в хита на това европейско. Групата, в която попадна Исландия дава сериозни надежди на тима да продължи с магическото си представяне и да се възползва от добрия жребий.

Ако приемем, че Португалия ще се класира без особени проблеми от тази група, то има поне още едно свободно място за някой измежду Австрия, Исландия и Унгария. При определени условия и третият в групата може да се класира, така че „островитяните“ ще се надяват.Регистрирай се с промо код: 1017