WinBet регистрация

Футболни коефициенти


Футболни коефициенти, движение на коефициенти и падащи коефициенти

Футболни коефициентиПечалбите на футболните залози зависят от коефициента. Те се изчисляват по-него и коефициентът е най-важното нещо в залозите. Онлайн букмейкърите предлагат различни видове коефициенти и дават възможност за смяна на техния формат в най-удобния за вас.  Коефициентите се определят най-вече в зависимост географското местоположение на съответния букмейкър. Най-често срещаните коефициенти са:

Десетични (Европейски)

Дробни (Британски)

Американски

Регистрирай се и в Ефбет от тук: Форма за Регистрация!
ВАЖНО: Когато се регистрирате в Ефбет в полето промоционален код въведете КОД: 9757. С този код Ефбет всеки месец ще Ви дава безплатни залози и промоции.
____________________________________________

Ето как би изглеждал един двубои в различните видове коефициенти:

Например Англия – Словакия

В десетични коефициенти: 1 – 1.40, Х – 3.75, 2 – 5.00

В дробни: 1 – 2/5, Х – 11/4, 2 – 4/1

В американски: 1 – -250, Х – +275, 2 – +400

Европейските (десетични) коефициенти се отличават с това, че са с десетична запетая, а печалбата се изчислява, след като умножим заложената сума по коефициента. Например при залог от 200 лева на коефициент 1.40, то възвръщаемостта ще бъде 280 лева, от които 80 лева ще бъдат чиста печалба.

Британските (дробни) коефициенти се разпознават много лесно, тъй като са под формата на дробно число. Тук печалбата се изчислява отново като умножим залога по коефициента. Например залагаме 100 лева на коефициент 2/5. При успех прибираме 100х2:5=40 лева печалба. Съществената разлика между десетичните и дробни коефициенти е, че при дробните директно се изчислява колко ще бъде нашата чиста печалба.

Американските коефициенти са малко по сложни, тъй като са разделени на положителни и отрицателни. Те се доближават повече до дробните коефициенти, защото при тях се изчислява чистата печалба.

Положителните коефициенти са с (+) пред числото:  +100, +125, +200 и т.н. Ако букмейкърът предлага коефициент  +150 за опция, която сте избрали и вие заложите 100$ на това. Ако отбора победи вие печелите 250$, като това включва и залога ви. Т.е. коефициентът от +150 на който залагате, е възможната чиста печалба.

Отрицателните американски коефициенти са с (-) пред числото и изглеждат ето така:
-100, -150, -200 и т.н. Ако заложите на коефициент  -120 за дадена опция, то да за може вашата чиста печалба да е поне 100 лева, трябва да заложите 120 лева. Ако коефициента е -200, то трябва да заложите 200, за да вземете чисто 200 лева.

Движение на коефициентите

Движението на коефициенти е често срещано явление в спортните залагания. То се отнася за всички спортове и може би се чудите от какво зависи? Движението или промяната на коефициенти е поради факта, че букмейкърите се съобразяват с количеството поставени пари на конкретното събитие. Казано най-разбираемо, ако в един момент букмейкър предлага коефициенти 2.20 за знак 1, 2.50 за знак Х и 2.70 за знак 2, но на знак 1 започват да се правят повече залози и сумите за него се увеличават, то тогава коефициентът се срива и това води до движение и на ставките за знак Х и 2. Например за знак 1 коефициентът пада до 1.90, а в същото време за знак Х и 2 коефициентът ще стане по-голям. Движението на коефициенти може да бъде провокирано и от контузия на състезатели, след като вече събитието е било изнесено. Тогава букмейкърите намалят коефициента за другия отбор, ако при съперника ще отсъстват ключови играчи.

Падащи коефициенти

Падащите коефициенти се следят от мнозина специалисти. Има сайтове в интернет, които ви позволяват да ги следите. Падащите коефициенти са един най-добрите сигнали, които подсказват затова как ще завърши дадена среща. Чрез падащите коефициенти може да се разбере и дали не се очаква уговаряне на някоя среща или симулативна игра от единия отбор. Коефициентите може да се понижат и поради факта, че в деня на мача даден отбор заяви, че ще играе без най-добрите си играчи. Това най-често се среща в американския баскетболен шампионат НБА. Например на двубоя Кливланд – Мемфис букмейкърите излизат с коефициенти 1.20 за Кливланд и 4.00 за Мемфис. След това става ясно, че отборът на Кливланд ще играе в този мач без най-добрите си баскетболисти и ще разчита на резерви. Така букмейкърите трябва да реагират мигновено и да понижат коефициента на Мемфис като например го направят 1.50. Това е нагледен пример за падащ коефициент, при който има движение на коефициентите и в двете посоки. Следва тема за Математически футболни прогнози!Регистрирай се с промо код: 1017