WinBet регистрация

Какво е Азиатски хендикап


Какво е Азиатски хендикап – видове и предимства, как се играе с Азиатски хендикап

asian-handicap-bgprognozi-infoАзиатският хендикап произхожда от изток и се oтнася към залаганията във футбола. Азиатският хендикап (известен също като Hang Cheng) премахва възможността за равен резултат, като увеличава шансовете за даден отбор да бъде краен победител. Има само два изхода от победа с азиатски хендикап и това са „домакин“ или „гост“. Също така има и възможност за отменяне на залога и връщане на парите в зависимост от хендикапа.

Азиатският хендикап има доста повече възможности от алтернативния хендикап. Ето и кратка съпоставка между двата вида хендикап във футбола:

Регистрирай се и в Ефбет от тук: Форма за Регистрация!
ВАЖНО: Когато се регистрирате в Ефбет в полето промоционален код въведете КОД: 9757. С този код Ефбет всеки месец ще Ви дава безплатни залози и промоции.
____________________________________________

-1.5 Азиатски хендикап = -1 редовен хендикап

-0.5 Азиатски хендикап = даден отбор да спечели

0 азиатски хендикап = отменяне на залога при равенство

0.5 азиатски хендикап = двоен шанс (победа или равенство)

1.5 азиатски хендикап = 1 редовен хендикап

Как всъщност се играе с Азиатски хендикап

Взимаме под внимание един определен мач. Например Арсенал е домакин на Уест Бромич. Домакините са фаворит за спечелването на мача, така че за Уест Бромич ще видите положителни хендикапи от вида на +1.5, +2.5, + 3,5 и т.н. Колкото по голям аутсайдер е даден отбор в мача, толкова по-голям хендикап за него ще може да заложите.

В тази среща между Арсенал и Уест Бромич, хендикапът Арсенал -0.5 означава Арсенал да спечели срещата. Т.е. при победа на Арсенал вашият залог печели. При всеки друг резултат залогът е губещ.

При залог с хендикап Арсенал -1.5 се очаква те да спечелят с поне два гола разлика. При победа с 2:0, 3:1 и т.н. вие печелите. При всеки друг резултат обаче залогът ви губи. Има и азиатски хендикап Арсенал -1.0. Това е голямата разлика между алтернативния и азиатския хендикап. В този случай при успех с един гол разлика за Арсенал, залогът ви се отменя, а парите ви се връщат. При победа за тях с два гола или повече печелите. Същото е ако заложите и например Арсенал -2.0. Тук се очаква те да спечелят с поне три гола, а ако победят с две попадения, залогът ви е отменен, а парите се връщат обратно.

Залог Уест Бромич +1.5 азиатски хендикап дава предимство на гостите. Това означава, че дори и те да загубят с един гол разлика, вашият залог ще бъде печеливш. Защото например ако паднат в мача с резултат 1:2, този хендикап 1.5 се прибавя за тях и в крайна сметка печелят с половин гол. Ако заложите Уест Бромич +2.0 пък дори и да паднат с два гола няма да загубите, а залогът ви ще бъде отменен.

Има и азиатски хендикап с две възможности. Например Арсенал -1.5,-2.0. Тук нещата са малко по-сложни, но ще ви го обясним по-най простия начин. Ако Арсенал спечели мача с 2:0, половината от вашия залог е печеливш (заради опцията -1.5), а другата част от залога ви е отменен (защото сте играли -2.0). Абсолютно същото е ако заложите и в обратната посока – Уест Бромич +1.0,+1.5. Ако Арсенал спечели мача с 2:1, половината от вашия залог е отменен, а другата половина печеливш. Ако гостът обаче загуби мача с два или повече гола, целият ви залог губи.

В по-оспорваните срещи като например Бърнли – Мидълзбро си заслужава опцията Азиатски хендикап 0.0. Той е еквивалентен на равенство няма залог, но коефициентът е малко по-висок, а това означава по-големи печалби. Ако заложите Бърнли 0.0 азиатски хендикап, се очаква те да спечелят мача, а при равенство залогът се отменя.

Азиатските голови линии

Азиатските голови линии (залагания на общия брой отбелязани голове в един мач), са доста сходни с класиката под/над залози, но тук можете да намерите по-различни линии като 1,75 гола, 2.25 гола и други. Например, ако заложите на под 2,75 гола и мачът завърши 2-1, вие ще получите половината от залога си обратно. Ако заложите на под 2,25 гола и двубоят завърши 1-1, залогът ще бъде наполовина спечелен. Ако линията азиатски хендикап, която сте избрали, е точно 3 гола и има 3 отбелязани голове в мача, залогът ще бъде отменен.Регистрирай се с промо код: 1017