Манчестър Юнайтед – Лестър Висша лига на живо 10.08.2018


leicesterВ тази среща от първия кръг на английската Висша лига Манчестър Юнайтед приема Лестър. Домакините са определяни за почти сигурен победител от мнозина, но точно сега може да се стигне дотам, че да срещнат сериозни затруднения по пътя към първата победа за сезона. Те попаднаха в центъра на вниманието многократно през последната една година като още по време на зимния трансферен прозорец се превърнаха в най-обсъждания тим след като тогава на дневен ред беше привличането на Алексис Санчес. В крайна сметка Манчестър Юнайтед успя и направи една солидна добавка в списъка си с футболисти, която обаче се очакваше да се адаптира много по-добре и да има много по-голямо влияние върху отборното представяне. През изминалия месец тимът отново беше сред най-дискутираните, но този случай по-скоро от негативна гледна точка. Жозе Моуриньо прояви една от типичните си черти и се проявяваше в най-различни светлини. След една от приятелските срещи в САЩ (завършила по отчайващ начин за неговия тим) самият той заяви, че това е само една тренировка, която на практика няма никакво значение, а още след края на следващата, завършила благополучно, португалецът застана и отбеляза, че неговият отбор е най-силният в света.

Манчестър Юнайтед – Лестър: мача се предлага на живо в Bet365

Забелязват се много сериозни пробойни от чисто организационен характер в редиците на Манчестър Юнайтед, които няма да доведат до поставянето на добро начало на сезона. И въпреки, че е считан за почти сигурен победител в откриващата среща, тимът на „червените дяволи“ ще има страшно много затруднения. Не бяха задоволени изискванията на Жозе Моуриньо за привличането на още двама, дори трима първокласни футболисти и сякаш тук някъде се постави началото на едно голямо пропадане през следващите месеци. Задължителният според думите на португалеца централен защитник от най-високо ниво така и не беше привлечен като по-интересното е, че обект на желанията му се оказа футболист, който ще излезе срещу него още в първия кръг. Става на въпрос за новия английски национал Хари Магуайър, прогресиращ с много сериозни темпове, като точно поради тази причина той беше обявен едва ли не за непродаваем от клубното ръководство. Очакваше се, че в заключителните минути на трансферния прозорец все пак ще се стигне до договорка между двата тима, но исканите от Лестър около 80 милиона паунда се оказаха извън възможностите дори на тим като Манчестър Юнайтед.

Наставникът на Лестър Клод Пюел не пропусна да добави един много интересен коментар точно ден преди края на трансферния прозорец за английските тимове като отбеляза, че Хари Магуайър наистина ще отпътува за „Олд Трафорд“, но за кратко (за срещата между двата тима), понеже още в петък вечер ще се прибере у дома. Така и стана, Лестър не продаде водещия си футболист и той ще демонстрира с играта си още в първия кръг колко важен ход беше това. Запазването му, както и това на Джейми Варди, ще се превърне в нещо изключително важно, за да се осигури продължаването на силните изяви на изградения от Клод Пюел тим.

Лестър е отбор, който въпреки че през последните години не го демонстрира (конкретно на „Олд Трафорд“), има страхотни качества в защита и най-накрая ще ги разгърне. Изненадваща прогноза за тази среща е „лисиците“ да не допуснат попадение във вратата си като коефициентът за това е 5.00.

Очаквам ролята на триото Уес Морган, Хари Магуайър и Каспер Шмайхел да е зашеметяваща и да доведе до развръзка на срещата с малко попадения.

Прогноза: под 2.5 гола Регистрирай се с промо код: 1017