Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Спорт

Какво е спортни залагания

Спортните залагания съществуват толкова дълго, колкото съществуват спортове. Първите информации за спортни залози са от преди повече от 2000 години. Любовта на гърците към спорта ги накарала да представят Олимпиадата на света, както и най-ранните залагания на атлетически състезания. От гърците спортните залози се разпространяват в древен Рим, където в крайна сметка са легализирани. По-специално римляните залагаха на гладиаторски игри и дори когато това древно спортно събитие в крайна сметка бе спряно, хазартът оцеля и продължи да се разпространява.

Как да печелим от спортни залаганияСлед години хазартът става изключително популярен в Англия под формата на залагания на конни надбягвания. Англичаните разпространиха спортните залози в останалия свят, особено в САЩ, където те бързо се превърнаха в любимо забавление на много хора. Като цяло хазартът продължава да расте в световен мащаб и днес е много популярен, особено в цяла Европа, която се превърна в най-големия пазар за спортни залагания. Трябва да се отбележи, че някои от най-големите компании за спортни залагания са създадени в края на 20 век.

Разширяването на броя на спортните събития, на които хората могат да залагат, също помогна за подобряване на популярността на спортните залагания. Някои от спортовете, на които се залага днес, не съществуваха преди повече от няколко века. Днес човек може да заложи на голямо разнообразие от спортни събития от футбол до крикет. В момента спортните залагания не са само забавно занимание, но и многомилиарден бизнес, генериращ огромни печалби за спортните букмейкъри и казина по целия свят. От друга страна, букмейкърите пък са партньори на много спортни клубове и турнири, така че спортът и залаганията вървят ръка за ръка.

Онлайн спортни залагания

Никой друг фактор не е увеличил ръста на спортните залагания повече от появата на интернет. Преди появата на интернет, спортните залози, макар и популярни, не бяха никъде толкова широко разпространени, колкото днес. С интернет хората могат да правят залози по всяко време от всяко място и на всяко устройство. В резултат на това спортните залози прогресираха оттогава и продължават да нарастват година след година.

Съвети за оналайн залози

Вече няма нужда да посещавате букмейкър, за да направите залозите си или дори сами да присъствате на спортните събития, за да се насладите на спортните залагания. От комфорта на вашия диван вече можете да правите залози, докато гледате събитията на живо по телевизията си или дори в сайта на букмейкъра.

Първите онлайн сайтове за спортни залагания стартираха в средата на 90-те години на миналия век и бяха доста успешни, но си струва да се отбележи, че предлаганите от тях бонуси и услуги не могат всъщност да се сравняват с това, което имаме днес. Последните постижения в технологията позволиха на операторите на онлайн спортни залагания да започнат да предлагат залагания на живо и пряко предаване на събития. Освен това, обхватът на наличните пазари за всяко събитие е значително разширен през последните 10 години. Например за футболни мачове може да намерите над 200 опции за залагане в букмейкърите, докато в началото на 21 век възможностите са били доста по-малко.

С онлайн залагания на живо можете също да видите как се променят линиите за залагане и това означава, че можете да намерите най-добрите възможности за залагане с разгръщането на събитието, особено когато залагате на спортни събития на живо.

Вече е възможно да се заложи на почти всяко събитие в света. Но спортните залагания дори вече се простират извън спорта. Можете също така да залагате на политика, развлекателни шоу програми, електронни спортове и много други. Посетете някои от водещите букмейкъри в България за да видите повече опции за залагане.

Като голямо развитие в света на онлайн спортните залагания трябва да се отбележи въвеждането на първите приложения за мобилни спортни залагания, които са проектирани за смартфони с всяка операционна система. Много експерти очакват мобилните приложения и залагания да доминират на пазара в следващите години.

Бъдещето на спортните залагания и букмейкърите

Какво е бъдещето на онлайн спортните залозиХората залагат на спорт толкова дълго, колкото се провеждат и спортовете. Няма причина да вярваме, че това ще се промени в бъдеще. Дори спортните залагания може да придобият още по-огромни размери.

Днес най-популярният спорт, на който днес се правят залози, се нарича футбол. Световната футболна игра, наречена футбол в някои области, предлага хиляди мачове всяка година, на които феновете могат да правят залози. Американският футбол, включително и NFL и колежански футбол, също е отговорен за милиарди левове като заложени суми всяка година.

Други популярни спортове, на които се правят много залози, включват тенис, баскетбол, бейзбол и хокей. В онлайн букмейкърите можете да правите залози за почти всеки спорт, за който се сетите.

Със сигурност онлайн спортните залагания ще останат като един от най-добрите източници на доходи за професионални играчи и комарджии, тъй като притежаването на правилни умения и стратегии, както и най-добрите промоции в букмейкърите, им позволяват да минимизират рисковете и да превърнат хобито си в постоянен източник на доходи.

Публикувано на: 12.12.2023 г. 10:12 ч.

Футболни Факти и тенденции за мачовеФутбол историяПравила на хокей на ледТенис правила и история на игратаИстория на боксаВолейбол правилаF1 с нови правилаИсторически данни на конния спортПравила на американски футболПравила на баскетболаПравила на бейзболаПравила на играта ХандбалПравила при крикетаПравила при РъгбиМетоди за депозит и теглене

Често задавани въпроси

Какво означава понятието спортни залагания?

Спортни залагания в вид хазарт в който залагащият прави прогноза за даден изход на спортно събитие чрез което може да спечели. Най-често се залагат пари, като се прогнозира примерно краен изход на даден футболен мач. Ако крайният изход бъде познат, то залагащият печели, ако ли не, той губи парите, които е заложил.

Кой е най-известният и популярен спорт?

Водещите 10 спорта в света са: Футбол, Волейбол, Хокей на лед, Формула 1, Ръгби, Лека атлетика, Тенис на корт, Баскетбол и Крикет. Футболът е най-популярният спорт в света и води еднолично класирането за най-обичан спорт.

Колко вида спорт има в света?

Точният брой не е ясен, но в световен мащаб съществуват повече от 7800 спортове и спортни игри.