Palmsbet Sports Betting Bulgaria

ЕВРО 2016: Албания – превю (група А)


albaniaТова е най-сензационният участник на финалите на ЕВРО 2016 ! Албания показа, че дори да не разполага с някакви кой знае колко забележителни имена в редиците си, е способна да постига добри резултати и да пише история. Този случай може да се послужи като пример за много други национални отбори с подобни възможности.

Ще се отклоним малко, за да направим паралел с родния национален отбор. На пръв поглед в него има играчи, които се подвизават в някои европейски първенства от прилично ниво. Ситуацията с футболистите, съставящи националния отбор на Албания е подобна, но те успяха да се класират на европейско първенство.

Този отбор на Албания заслужава само и единствено поздравления за стореното.

Този отбор не беше причисляван въобще сред фаворитите за класиране, но в определен момент от развитието на групата албанците си повярваха, че чудото е възможно и го превърнаха в реалност.

Албанският капитан - Лорик Кана

Албанският капитан – Лорик Кана

През 2015-а година те дори успяха да победят Франция с минималното 1-0 макар и в контролна среща. Тази футболна нация определено бележи възход, въпреки че нямаше особени предпоставки за това. Като цяло нивото на албанския шампионат е под всякаква критика, но въпреки това страната произвежда качествени футболисти.

Нека първо отбележим групата, която ще защитава честта на страната на финалите във Франция, пък след това ще обсъдим някои от футболистите.

Наставникът на албанците, човекът с основна заслуга за това чудо се казва Джани Де Биаси – италиански наставник, който е заставал начело на отборите на Торино, Леванте и Удинезе. От 2011-а година той е начело на албанския национален отбор като преди това никога не е водил национална формация. За този период от 5 години Де Биаси постигна страшно много с тима и заслужава поздравления.

Основният герой - наставникът Джани Де Биаси

Основният герой – наставникът Джани Де Биаси

Той реши да гласува доверие на следните футболисти за финалните битки:

вратари: Етрит Бериша, Орджеш Шехи, Албан Хокса

защитници: Анди Лила, Елсейд Хисай, Фредерик Весели, Анси Аголи, Мерджим Маврай, Насер Алихи, Арлинд Айети

полузащитници: Лорик Кана, Мигйен Баша, Ледиан Мемушай, Бурим Кукели, Таулент Джака, Ергиш Каче, Одисе Роши, Амир Абраши

нападатели: Армандо Садику, Шкелджен Гаши, Сокол Чикалеши, Беким Балай

Със сигурност най-добре познат на световната футболна общественост е капитанът – Лорик Кана, който в момента е част от тима на Нант. Той се прочу най-вече от времето, прекарано в Олимпик Марсилия. С националната фланелка Кана има цели 91 изграни двубоя като се е разписвал едва веднъж. Друго много важно име в националната селекция е това на вратаря Етрит Бериша, който се състезава в италианския Лацио. Елсейд Хисай е друг играч, подвизаващ се на топ-ниво. Той е част от състава на Наполи, който изнесе един много силен сезон. Като добавим и подвизаващите се в швейцарския Базел – Таулент Джака и Насер Алихи и футболиста на Кьолн – Мерджим Маврай, то с това се изчерпват албанските футболисти, подвизаващи се на високо ниво.

Албанците празнуват класирането си за ЕВРО 2016

Албанците празнуват класирането си за ЕВРО 2016

Част от останалите национали се подвизават в някои отбори от по-ниско ниво, съответно по-ниски дивизии, а други пък играят на местно ниво. Такива са случите с Хокса и Шехи, които са част от от местните Шкендербеу Корце и Партизани. И двамата обаче са вратари като в случая са твърди резерви на утвърдения титуляр Етрит Бериша. Фактът, че в националната селекция има само двама футболисти от местния шампионат като и двамата на практика нямат особена роля за силното представяне на тима, ясно говори за споменатото по-рано, а именно, че нивото на албанския шампионат е доста ниско.

Националният отбор на Албания постигна страшно много с това класиране само по себе си. От тук насетне каквото и да се случи тези футболисти ще бъдат възприемани като герои от местните фенове.

За никого не е тайна, че Албания е тотален аутсайдер в компанията на Франция, Румъния и Швейцария. Ще е сериозна изненада ако този тим въобще успее да стигне до спечелването на точка, но както вече споменах Албания вече постигна своето и може просто да се наслади на възможността да играе в заключителната фаза на европейско първенство.Регистрирай се с промо код: 1017