WinBet регистрация

Сърбия – Франция (волейбол) на живо, 19.07.2015


NgapethВ тази финална среща на Световната лига по волейбол Сърбия излиза срещу Франция. Двубоят ще се играе в Бразилия, която е страна-домакин на финалите. За жалост на местните фенове обаче „кариоките“ отпаднаха след като не успяха да преодолеят груповата фаза. Нека обаче се съсредоточим върху спора между Сърбия и Франция, който ще предложи много емоции.

За първи път от много време насам ставаме свидетели на нетипичен финал. Едва ли са били много хората, очакващи финал между тези две нации, но ето, че това стана факт. Сърбия демонстрира огромно желание да достигне до този финал, но все пак нямаше как да пропусне да покаже типичната „балканска черта“ в представянето си.

Вземи 100 лева бонус от Efbet

Както е известно сърбите бяха в една група заедно с Италия и Полша. Още на старта Сърбия имаше спор с Италия, който според мнозина трябваше да бъде спечелен изключително лесно. Това се дължеше не на факта, че съществува някаква огромна разлика в класите на двата тима, а на това, че наставникът на „Скуадрата“ Мауро Беруто взе едно много смело решение. Той отстрани от състава си четирима от най-добрите си играчи, като в това число Зайцев и Травица. Решението на италианския селекционер беше вследствие неспазване на вътрешния правилник.

Така на практика отборът на Италия, съставен броени дни преди началото на срещата със Сърбия, беше почти отписан от мнозина.

„Скуадрата“ обаче показа характер и съсече сърбите, които без никакво съмнение бяха подценили съперника. Крайният резултат 3-2 все пак даде известни позитиви за сърбите. Свободният им полет получи своя край и тяхното самочувствие бързо беше възвърнато до нормално ниво. Още в следващия си двубой те демонстрираха истинското си лице и победиха не кой да е, а полския тим с 3-2.

Пътят на Сърбия продължи, а драмите бяха неизменна част от него. Във фазата на 1/2-финалите отново се стигна до 5 сета, а западните ни съседи тотално избухнаха. Те изоставаха с 2-1 гейма срещу един изключително, изключително класен тим в лицето на САЩ. Това обаче не пречупи сърбите, които „възкръснаха“ и отново спечелиха с 3-2.

Можем да заключим, че западните ни съседи са любители на драмите и в повечето случаи те завършват благополучно за тях.

Франция от своя страна демонстрира далеч по-голямо постоянство в представянето си. Още в предварителната група тимът изигра страхотни двубои, като не остави шанс на съперниците си. Те взеха летящ старт и в Рио, побеждавайки домакините от Бразилия с 3-1 на старта. Във втората си среща Франция изпълни задачата си, която беше да бъде спечелен поне един гейм. Спечелването на един единствен гейм срещу САЩ щеше да гарантира класиране на тима за фазата на директните елиминации. На 1/2-финалите Франция влезе в титаничен сблъсък с Полша, който в крайна сметка беше спечелен. И тук драмата не остана на заден план, като Ървин Нгапет и компания поведоха с 2-0 гейма, но впоследствие „изпуснаха парата“ и се стигна до 2-2. В решителния тайбрек гейм Франция поведе с 14-12 и имаше цели 2 поредни мачбола, като в 27-та точка „петлите“ сервираха. Полша се възползва от предимството да посреща и реализира шанса си, стигайки до 14-13. Тук трябваше да настъпи края, на сервис на Полша, изключително удобен момент за Франция да завърши сблъсъка. Стигна се до разиграване, а „петлите“ избраха най-рационалния вариант – овладяване на топката и търсене на Ървин Нгапет. Голямата звезда на Франция обаче беше „хваната“ на блокада и се стигна до равенство 14-14. След това Франция имаше нов мачбол след успешна атака на Нгапет, а впоследствие дойде и големият момент – същият този изключителен състезател успя да осъществи блокада и да сложи край на срещата.

Моите очаквания са, че към днешна дата и двата тима имат своите предимства и има с какво да изненадат съперника си.

Сърбия имаше смазващо превъзходство срещу Франция в периода 2009/10 година, като тогава западните ни съседи стигнаха до цели 5 победи срещу „петлите“.  В последвалите 4 мача между тези два тима Франция имаше превъзходство, печелейки 3 пъти и губейки едва веднъж.

Тук е моментът на големите играчи. При всички положения и едните, и другите ще разчитат на своите големи звезди. В лагера на символичните домакини в такава роля е състезателят с №14 на гърба си – Александър Атанасиевич, докато вече споменахме ролята на Ървин Нгапет в състава на „петлите“.

Очаквам да станем свидетели на изиграването на поне 4 гейма, а по-рисковите играчи могат да опитат и опция за завършек на срещата при 5 гейма !

прогноза: над 3.5 геймаРегистрирай се с промо код: 1017