WinBet регистрация

Франция – Полша (волейбол) на живо, 18.07.2015


PolandВ тази втора 1/2-финална среща в тазгодишното издание на Световната лига по волейбол Франция излиза срещу Полша. Двата тима преминаха през много изпитания, за да достигнат до тази фаза, но сега само един ще може да намери място във финалния сблъсък. При всички положения този сблъсък предизвиква доста сериозен интерес, понеже по предварителни очаквания шансовете на двата тима за победа са напълно изравнени.

Както е известно финалите на Световната лига (2015г.) се провеждат в Бразилия. По традиция бразилците са огромна сила във волейбола, но сега обстоятелствата се стекоха така, че те отпаднаха още в груповата фаза. При всички положения новината за отпадането им се превърна в най-голямата сензация на тазгодишната световна лига !

Вземи 100 лева бонус от Efbet!

Регламентът гласи, че на финалите на световната лига, които се провеждат в Бразилия, се формират 2 групи от по 3 отбора. Първият и вторият от всяка една от групите се класират за полуфиналите. В едната група бяха Бразилия, САЩ и Франция, а в другата отборите на Сърбия, Италия и Полша.

„Бомбата“ на надпреварата беше хвърлена в първата група. Сензационно Бразилия остана на трета позиция и съответно не успя да се класира за полуфиналите. Това се случи след изключително драматично развитие. Бразилците вече бяха изиграли своите двубои, като първо загубиха от Франция, а след това надделяха над САЩ. По този начин те вече не зависеха от себе си, нуждаеха се от благоприятен резултат в спора на Франция със САЩ. Това обаче не се случи. Мнозина обвиниха двата тима (Франция и САЩ), че умишлено изиграха двубоя по този начин. Въпросната среща приключи при резултат 3-1 гейма в полза на американците, като по този начин се класираха и те, и Франция, а в същото време най-големият фаворит за спечелване на лигата (Бразилия) беше отстранен.

Няма спор, че Франция се намира в уникална форма. Това демонстрираха и в България. Този волейболен тим на „петлите“ можеше да не е в Рио и да не участва на финалите, ако се беше провалил във Варна. Родните национали обаче не съумяха да се справят с „петлите“, които бяха безупречни. Франция тотално разпиля българския волейболен тим с 0-3 насред Варна и по този начин си осигури класирането. След това дойдоха вече въпросните групи, за които споменах, а сега вече е и фазата на директните елиминации.

Франция положи много труд, но едва ли ще съумее да се справи с предстоящото голямо предизвикателство. „Петлите“ разполагат с доста класа, но тяхната игра изглежда лесно предвидима. В тяхната формация има един уникален волейболист в лицето на Ървин Нгапет. Той е играч от изключително висока класа и напълно логично „петлите“ доста често атакуват чрез него.

Националният отбор на Полша е далеч по-балансиран и разполага с много по-опитни играчи. Полша е една изключителна сила във волейбола, а през последните една, две години започва да внася свежест в националните си редици, взимайки волейболисти родени през 1990-а година и след това. Точно такива са Држига и Заторски, а като цяло състезателите от стартовия състав също са с неособено висока средна възраст. Повечето от тях са родени през 1987-а и 1988-а. Капитанът на тима Карол Клос пък е роден през 1989-а. Други ключови състезатели, каквито са Курек, Конарски, Новаковски и Кубиак са отново от споменатото поколение играчи (набор 87/88). Интересен факт е, че в списъка за участие на световната лига в редиците на Полша попаднаха цели 4-ма младоци: Бартош Берднорж (1994г.), Матеус Биниек (1994г.), Александър Сливка (1995г.) и Артур Шалпук (1995г.). Поне към момента те не са ключови състезатели, но при всички положения присъствието им в националната селекция затвърждава съждението, че Полша ще продължи да е много голяма сила във волейбола.

При всички положения освен уникалната подкрепа, която Полша ще получи от своите верни фенове (специално волейболният тим на тази нация получава подкрепа почти навсякъде по света), на страната на символичните гости ще застанат и местните привърженици, яростни от начина по който именно Франция изхвърли Бразилия от надпреварата.

Очаквам поляците да изнесат поредна качествена продукция и да намерят място във финалната среща !

прогноза: 2Регистрирай се с промо код: 1017