Четвъртфинали прогнози за Световно 2018 на живо 07.07.2018


russiaa

Игор Акинфеев – човекът, който направи голямата разлика в миналия двубой ! Най-хубавият момент за него от същата среща – изключителното му спасяване на последната дузпа на Испания, изпълнена от Яго Аспас.

Денят ще започне с интересен двубой и ще завърши с такъв. Русия се превърна в една от най-приятните изненади от началото на надпреварата, макар да няма особени футболни аргументи. Този тим някак си се сработи и записа страхотни резултати като на определени моменти беше покрит и от съдбата. Само преди няколко дни домакините влязоха в един много драматичен двубой с Испания (от 1/8-финалите), който беше спечелен след изпълнение на дузпи като тогава голямата разлика между двата тима беше направена само от един футболист – изумителният Игор Акинфеев. Макар да е вече на 32-годишна възраст, той неведнъж е демонстрирал, че действа много умело точно в такива важни двубои и е способен да измъкне своя отбор дори и от най-тежките ситуации. Една такава беше налична срещу испанците и той се прояви и то по фамозен начин. Спасяването на последната дузпа (на Яго Аспас, на снимката) беше от извънземна класа като подобни намеси в съвременния футбол могат да направят не повече от 10 вратари. Неслучайно отделяме толкова голямо внимание на този вратар, понеже той ще е с огромна роля и за развитието на предстоящия двубой. Срещу хърватите, които разполагат с много стойностно нападение и най-вече с брилянтна халфова линия, руският вратар ще трябва да прави нов голям двубой, за да задържи своите в играта. Това не е нещо ново за него, така че той ще приеме задачата си радушно. И в този случай Черчесов ще излезе с марковото си 5-3-2, преливащо до 5-4-1. Под въпрос остава участието на Юрий Жирков в двубоя след като през последните дни той не тренира наравно с останалите. Може би най-любопитният момент около руския състав е свързан с това дали Черчесов ще стартира с Денис Черишев или пък ще остави големия си коз на пейката, надявайки се да го пусне в най-точния момент, за да реши двубоя. Макар да демонстрира общо взето стабилни изяви, защитата на руснаците изобщо не е на най-високо ниво. Може да се определи, че тя се изявява на приливи и отливи, което не е особено изненадващо с оглед на това, че е съставена от много спорни футболисти (основно Игнашевич и Кутепов, а в последния двубой към тях беше присъединен и обичайният ляв защитник Кудряшов). Прогнозираме, че харесал страшно много изявите на своите в 1/8-финала, Черчесов ще разчита на същата формация – 5-3-2 като Кудряшов отново ще бъде сред стартовите 11. Русия ще се опита да уплътни всички празни пространства и да не позволи на хърватите да използват една от най-силните си черти – скоростта на двете крила – Перишич и Ребич. Последните двама бяха много тихи в двубоя срещу Дания и то точно поради тази причина.

akinfeevХърватите играят с много интересен състав и с най-разпространената формация на това Световно – 4-2-3-1. Не е изключено в този случай те да прибегнат до минимална промяна най-вече свързана с позицията на втория дефанзивен полузащитник (в този случай той няма да има много задачи). Това е и единствената позиция около която все още има въпросителни за избор на стартови 11 пред Далич (а именно Марсело Брожович). По всяка вероятност обаче и в този случай той ще излезе на терена още от първия съдийски сигнал. Хубавото за хърватите е, че разполагат с футболисти, които могат да решат всеки един двубой (като Модрич, Ракитич, Перишич и др), но в този, те ще бъдат спирани отново и отново от вездесъщия Игор Акинфеев.

Последният ще демонстрира, че е вратар от най-висока класа и като нищо и в този случай да се превърне в играч на мача.

Противно на повечето прогнози, очаквам много труден двубой за хърватите, който да завърши с ниска резултатност, а не е изключено за втори път на това световно те да стигнат до продължения и дузпи.

Прогноза: под 2.5 голаРегистрирай се с промо код: 1017