Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

История на тотото

Български спортен тотализатор започва да работи на 29 декември 1957 г.

Много хора пускат тото фишове, но малцина от тях са запознати с историята на Българския спортен тотализатор. В тази статия ще може да вникнете в историята на Тотото в България и да разберете как стартира и как се е развило до ден днешен. Историята е повече от любопитна.
Българския спортен тотализатор (БСТ) е държавна организация, в основата на която е организирането на тото игри и залагания на спортни събития. Спортният тотализатор може да се похвали с мрежа над 1500 тото пункта, като общият брой на местата, където хората може да пуснат тото фишове, е над 1800. Виждате колко лесно може да пуснете тото фиш в днешно време. Големият брой места за пускане на фишове е и заради възможността приемането на фишове в пощенските офиси.

БСТ е член на 2 международни хазартни организации – Световна лотарийна организация (WLA) и Европейски лотарии (EL). Българския спортен тотализатор е един от лидерите в лотарийните игри в страната, ако не и най-популярният доставчик на такива игри. Най-важното е, че основната цел на БСТ е подпомагането на българския спорт. Голяма част от сумата, която хората дават да си закупят фиш, се пренасочва към спорта в България. Тотото работи в сътрудничество с Българската национална телевизия, а 1975 г. всички тегления може да бъдат гледани по телевизията. Така може да видите дали вашият тото фиш е сред печелившите.

Повече за историятa на тотото

История на Спорт ТотоБългарския спортен тотализатор датира от далечната 1957 г. - тогава стартира играта Спорт тото 1 на 12 май. Няколко месеца по-късно, в края на декември през 1957 година,
БСТ стартира организацията на най-популярната си игра в днешно време – тото 6 от 49. Тази игра е обичана от стотици хиляди хора в България, като големите й джакпоти са променили живота на доста хора.
През месец септември 1975г. Най-известната лотарийна игра в България може да се похвали и с играта “10 от 10” за позналите резултатите на всички събития от Спорт тото 1, като също тогава БНТ стартира предавания директно на тегленията на тиражите. Родният тотализатор работи без съществени промени до 1989 г., когато се поставя началото и на играта “5 от 35”. Това е втората от трите популярни тото игри в днешно време. През 1992 г. БСТ дебютира с първата си талонна игра “Шанс за всички”, а малко след това дори играчите на Тотото може да познават резултати от конни надбягвания.

Следващата година е белязана с много промени в Българския спортен тотализатор. Тогава се премахва ограничението за размера на джакпота в популярната тото игра 6 от 49 и вече целият натрупан джакпот се изплаща, така че затова в днешно време се печелят рекордни суми от тотото. В средата на 1993 г. изцяло се електронизира системата на родния тотализатор, което дава възможност фишовете и печалбите да бъдат обработвани специална компютърна система. В същата година се поставя началото и на третата популярна тото игра - “6 от 42”. През месец септември пък вече се провеждат по 3 тегления на тираж за всяка от трите игри на Тото 2.

В края на 20 век и началото на новия век, БСТ пуска за своите клиенти редица нови талонни игри, като някои от тях са популярните “Зодиак”, “Два диагонала”, “Щастливи петици”, “Честит празник” и др. Всички тези игри попадат в една категория - “Тото шанс за всички”. През 1999 година се поставя и началото на играта “Тото джокер”, а три години след това дебютира играта “Втори тото шанс”.

Спорт тото и видове игриЗа кратко през 2001 г. се провежда играта “Каръшки тираж”, като в нея се тегли печалба измежду всички колонки, в които няма поне едно познато число от 3-те тегления. През 2013 година БСТ актуализира електронната си система, като вследствие на това се променят фишовете и биват издавани специални квитанции, които потвърждават залога на всеки играч.

Топ Букмейкъри на България

Често задавани въпроси

Кога е създаден Български Спортен Тотализатор?

Българскит Спорт Тото е основан на 29 декември 1957 г.

Колко игри предлага Спорт Тото?

Най интересните и популярни игри в тотото са тиражите 6/49, 5/35 и 6/42

Кога е създадена играта “10 от 10

Тази игра стартира през далечната 1975 година.

Кога е създадено тегленето на тото 5 от 35?

Тото играта 3 от 35 е пусната за първи път орез 1989 г.

Кога е създадена играта 6 от 42?

В средата на 1993 година се пускат тиражите и на 6 от 42.

Кога стартира за първи път играта 6 от 49?

Тото тиража 6/49, който е най-популярен и до момента е създаден в средата на 1993 година.

Кога е пуснато Спорт тото 1?

Далечната 1975 година дава началото на Спорт Тото 1