Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Система на Д'Алемберт

Система на Д'Алемберт

Система за залагане Д'АлембертТази статия ще се фокусира върху популярната стратегия, наречена Система на Д'Алемберт, която се използва активно както за казино игри, така и за спортни залагания. Стратегията може да бъде еднакво успешна на всички хазартни игри, но трябва да я използвате правилно.

Описание на стратегията на Д'Аламберт

Тази стратегия за игра е разработена от френски математик на име Jean-Baptiste le Rond D'Alembert. Нейната същност се състои във факта, че при всеки загубен залог комарджиите трябва да увеличат размера на залога с една единица, а спри печалба тя трябва да бъде намалена със същата сума.

Едно от основните предимства на тази игрална система е, че е лесно да се разбере и приложи. Начинаещите няма да имат трудности да разберат как работи стратегията. Все пак някои залагащи объркват Д'Алемберт с метода на Мартингейл, но там размерът на залога се удвоява, ако загубите, а при залагането със системата Д'Алемберт се увеличава с една единица.

За да подкрепим това твърдение с доказателства, нека разгледаме конкретен пример за използване на системата.

Пример за използване на стратегия

Да речем, вземаме 5 лева за начален залог. Съответно това ще бъде първият ни залог. Ако той загуби, тогава вторият път залагаме 10 лева, т.е. увеличаваме залога с една единица. Отново нямате късмет? Вдигате залога си с още една единица и става 15 лева. Този път сте спечелили? Тогава следващият ви залог ще бъде 10 лева - т.е. той намалява с единица след печалба.

Както можете да видите, стратегията е доста проста, но трябва да се има предвид няколко неща, докато се играе с нея. Първо, трябва да заложите на селекции с коефициент близо 2.0. Ако залагате на по-ниски коефициенти, няма смисъл да използвате тази игрална система. Вие няма да сте на печалба, както е плануван този модел.

Второ, ще трябва внимателно да анализирате избраното събитие преди да направите залог. Само в този случай ще можете да постигнете успеваемост на вашите залози поне 55-60%, което е изключително необходимо за играта с тази система за залагане.

Обратна Система на Д'Алемберт

Ако методът на Д'Алемберт предполага увеличаване на залога при загуба, тогава в случая на Обратна Система на Д'Алемберт е обратното. Ще трябва да намалите залога с една единица за всяка загуба и да го увеличите със същата сума, ако спечелите.

Нека анализираме принципа на тази стратегия на примера на 10 залога с първоначална банка от 100 лева.

1-ви залог – 10 лева. Печеля. Балансът е 110 лева. Правила и принципи за системата Д'Алберт

2-ри залог - 20 лева . Печеля. Балансът е 130 лева.

3-ти залог - 30 лева. Загуба. Балансът е 100 лева.

4-ти залог – 20 лева. Печеля. Балансът е 120 лева.

Пети залог - 30 лева. Печеля. Балансът е 150 лева.

6-ти залог - 40 лева. Печеля. Балансът е 190 лева.

7-ми залог - 50 лева. Печеля. Балансът е 240 лева.

8-ми залог - 60 лева. Загуба. Балансът е 180 лева.

9-ти залог - 50 лева. Загуба. Балансът е 130 лева.

10-ти залог - 40 лева . Печеля. Крайният баланс е 170 лева.

Както можете да видите, ние спечелихме 70 лева от десет залога, но е необходимо да вземете предвид някои нюанси. Първо, залозите бяха направени с коефициент равен на 2,0, и второ, успеваемостта им беше 70%.

Заключение

Като се има предвид всичко изброено до тук, можем да заключим, че играта с една от двете стратегии за залагане може да генерира доход в дългосрочен план. За успешното използване на стратегията обаче е необходимо да заложите на коефициент над или близо до 2.00, а успеваемостта на залозите трябва да бъде по-висока от 50%. Не може да залагате на произволни селекции на 2.00 коефициент и да очаквате те да бъдат печеливши. Трябва да вникнете в самия залог, да анализирате събитието и тогава да заложите, защото в крайна сметка е нужно да имате добра успеваемост, за да спечелите от системата на Д'Алемберт или от която и да е система за онлайн залагане.

В заключение на тази статия искаме да насочим вниманието ви към раздела „Стратегии“ в горната част на нашия уеб сайт, който представя много други стратегии за залагане в букмейкърите, които ще са ви много полезни.

Публикувано на: 18.07.2023 г. 15:27 ч.

Често задавани въпроси

Какво представлява стратегията на Д'Аламберт?

Нейната същност се състои във факта, че при всеки загубен залог комарджиите трябва да увеличат размера на залога с една единица, а спри печалба тя трябва да бъде намалена със същата сума.

Обратна Система на Д'Алемберт

Ако методът на Д'Алемберт предполага увеличаване на залога при загуба, тогава в случая на Обратна Система на Д'Алемберт е обратното. Ще трябва да намалите залога с една единица за всяка загуба и да го увеличите със същата сума, ако спечелите.