Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Стратегия критерий на Кели

Критерий на Кели

Всичко за критерийте на Кели

Критерият Кели е една от най-известните и популярни стратегии за залагане в света като се използва от много професионални играчи. Наречен на създателя си Джон Лари Кели, критерият Кели се използва от 50-те години на миналия век. Често използван в спортните залагания, критерият Кели има за цел да увеличи ROI (потенциалната възвръщаемост) на всеки залог, както и да увеличи максимално вашия потенциал за залагане.

Въпреки че критерият на Кели дава смело обещание да увеличите печалбите си и да намалите загубите си до минимум, това често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Прочетете целия материал, за да разберете как работи критерият Кели на практика, както и какви са неговите предимства и недостатъци.

Същност на стратегията

Критерият на Кели е математическа формула, която ви помага да направите най-добрия възможен залог. Тази система за залагане се използва както от страна на играчите, така и от залагащите компании, което по някакъв начин ще ви каже колко точно установено е като стратегия за залагане.

Обърнете внимание, че формулата, на която се основава критерият Кели, е полезна само ако вече вярвате, че има стойност за вашия залог. Ако в залога ви няма стойност, използването на критерий Кели ще бъде излишно. Преди да използвате формулата, имайте предвид, че тя трябва да се използва само по два основни критерия:

• За да увеличите печалбите от залог, който вече има стойност
• Да сведете до минимум шансовете си да фалирате

Как работи стратегията

За да можете да използвате критерия на Кели в спортните залагания, трябва да знаете как действително работи на практика. Въпреки че системата включва малко математика, всъщност е доста лесно да се разбере от играчите. Четете внимателно и ще разберете как функционира Критерий на Кели.

Критерият Кели работи върху идеята, че сумата, с който залагате залога си, трябва да е равна на вероятността той да спечели, минус вероятността той да загуби. Звучи ви сложно? Ще се убедите, че това не е така.

Например да кажем, че мислите, че залогът ви има 55% шанс печалба и 45% за загуба. С помощта на критерия на Кели можете да определите каква част от вашата банкова сметка трябва да изберете да използвате за този залог, като направите просто математическо изчисление 55 - 45 = 10.

Каква е формулата в стратегията на КелиТова означава, че 55 (процентната вероятност, за която смятате, че залогът ви ще спечели) минус 45 (процентната вероятност, за която смятате, че залогът ви ще загуби) = 10. Следователно вие бихте заложили 10% от вашата банка за залози на тази селекция.

Формулата на критерия на Кели:

(bp - q) / b = f

b = десетичните коефициенти -1

p = вероятността да спечелите

q = вероятността от загуба (1 -p)

f = Колко от вашата банкова сметка да заложите

В обобщение формулата изглежда така: (вероятност за печалба х коефициент-1) / коефициент-1 = залог

Например:

Да кажем, че сте решили да поставите залог за победа на Арсенал у дома срещу Тотнъм в лондонското дерби през уикенда. Според изчисленията ви, шансът на Арсенал да спечели е 50%. Това означава, че има и 50% шанс мачът да завърши при равенство или победа на Тотнъм. Компанията за залагания ви предлага коефициент от 2.10 за победа на Арсенал. В този случай формулата на критерия на Кели би изглеждала така.

(0,50 х 2,10 - 1) / (2,10 - 1) = 0,045

Това означава, че според критерия „Кели“ трябва да заложите 4,5% от вашата банкова сметка на този конкретен залог, тъй като това е същото процентно предимство, което имате спрямо коефициентите.

Какви са недостатъците на системата за залагане Критерий на Кели?

1. Един от най-големите недостатъци на тази стратегия за залагане е, че тя не може да ви помогне да изчислите първоначалната вероятност за успех на селекцията, а вие трябва да направите това. Намирането на стойност в коефициентите е трудно и това, което е още по-трудно, е точно да се изчисли процентната вероятност за всяко съвпадение. Маржовете са малки и за да се определи точната вероятност даден залог да бъде печеливш може да е 52% или 54%, като намирането на точният процент изисква опит и знания.

2. Вторият недостатък на критерия Кели е, ако искате да играете няколко залога едновременно или да комбинирате няколко залози в права колонка. Изключително трудно е да се изчисли вероятността за успех при използване на множество залози, ако искате да приложите критерия на Кели.

Например:

Мач 1 има вероятност от 35%
Мач 2 има вероятност от 25%
Мач 3 има вероятност от 18%
Мач 4 има вероятност от 27%
Според критерия на Кели, ако трябва да направите залог на всеки от тези мачове в комбинация, тогава вероятността той да спечели ще бъде 105%, което е невъзможно.

3. Друг потенциален проблем е, че може да промени драстично вашата банка за залагане. Разбира се, че има голяма вероятност вашата банкова сметка да нарасне значително, но също така може да претърпите големи загуби. Например, ако установите, че критерият на Кели казва, че вероятността ви за успех е 50% и го следвате, ще заложите 50% от общата си банкова сметка, което е рисковано за всеки залог без значение от неговия коефициент.

Финални думи

Критерий на Кели е система за залагане, в която се използва математиката и като цяло системата е разработена добре, за да помогне на залагащия да спечели от спортни залози. Но най-важно е коректно да изчислявате вероятността за успех на даден залог въз основа на коефициентите. Ако се справите това и не допускате грешки в стратегията, може да направите печалби благодарение на Критерия на Кели.

Публикувано на: 21.02.2023 г. 09:50 ч.

Често задавани въпроси

Какво представлява тази стратегия за залози?

Критерият на Кели е математическа формула, която ви помага да направите най-добрия възможен залог.

Печеливша ли е стратегията за залози Критерият Кели?

При правилното и прилагане тази стратегия и една от добрите.

Как се залага по Критерият на Кели?

Запознайте се с цялата статия. Там е описано подробно какви стъпки да бъдат следвани за да има успех тази стратегия.