Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Какви футболни залози има

Видове футболни залози

Видове футболни залзои

Онлайн залаганията на футбол се радват на огромна популярност. Букмейкърите са съсредоточени да предоставят най-много опции за залагане на футбол, тъй като това е най-известният и залаган спорт в света. В следващите редове ще ви запознаем с видовете футболни залози и какви са условията, за да спечелите на тях.

Краен резултат – 1Х2

Това е основният залог за победител в мача. На краен изход на футболен двубой има три опции – 1 (победа за домакина), Х (равенство) и 2 (победа за госта). Този залог е най-лесният за разбиране от залагащия и не мислим, че се нуждае от обяснение.

Единственото важно нещо е, че залогът за краен резултат се отнася само за редовните 90 минути и при мачове с продължения или дузпи се зачита резултатът за редовното време.

Двоен шанс

Залозите за двоен шанс отново се отнасят до крайния изход на футболния мач за редовното време. Тук опциите отново са три: 1Х (домакин или равен), Х2 (гост или равен), 12 (победа за домакина или госта).

Брой голове Под/Над

Видове футболни залози онлайн

Опциите за под 2.5 и над 2.5 гола са най-често срещаните залози за брой голове. Букмейкърите предлагат за почти всички срещи в тиража си такива опции за общия брой вкарани голове. При залог на под 2.5 гола, вие ще спечелите при 0, 1 или 2 вкарани гола в мача. Т.е. резултати като 1-0, 1-1, и 2-0 ви вършат работа. При поставен залог за над 2.5 гола, ще спечелите при 3 или повече попадения в срещата.

Залозите на брой голове имат още много разнообразни линии като над 0.5 гола, над 1.5 гола, над 3.5 гола и т.н. Съответните залози за под 0.5 гола, под 1.5 гола също са налични за залагане в букмейкърите. На много по-високи коефициенти може да залагате и на пазари като 6+ гола – да има шест или повече гола в срещата.

Залози за Първо/Краен

Залаганията на първо полувреме / краен резултат са сред най-популярните на футбол. Вие ще видите девет опции за тези залози. Тук се прогнозира какъв ще бъде резултата на полувремето и след последния съдийски сигнал за редовните 90 минути.

Сред опциите за залагане са 1/Х (домакинът да води на полувреме и мачът да завърши наравно); Х/Х (равен на полувреме и в края на мача), Х/2 (равенство на почивката и гостът да спечели) и още шест други опции като може да си представите различните комбинации от краен изход на полувремето и в края на срещата.

Хендикап залози

Видове  футболни залози хендикапСред видовете залози на футбол няма как да не споменем хендикап, който дава много по-добри коефициенти на залагащите. Хендикапът помага за изравняване на силите на отборите. Той може да даде предимство от 1, 2 или 3 гола на даден отбор, който е аутсайдер, както и да бъде с отрицателна стойност за фаворита.

Да кажем, че имаме залог на 1 хендикап. В този случай, вашият отбор трябва да спечели с поне 2 гола разлика, за да ви е печеливша селекцията. Също може да залагате на опции като +2 хендикап, +1 хендикап и т.н.

При залог за положителен хендикап, вие подкрепяте по-слабия отбор и той не трябва да губи с избраната от вас разлика. Например при залог на +2 хендикап, ще спечелите, ако отборът ви не загуби с повече от гол разлика, тъй като има предимство от 2 гола преди началото на двубоя.

Равенство няма залог

При този залог вие правите прогноза за краен изход като основните опции са Равенство няма залог 1 и Равенство няма залог 2. Тук подкрепяте един от двата отбора да спечели, като при равенство в мача, залогът ви е отменен и заложената ви се връща в акаунта.

Това са най-популярните видове залози на футбол, като в букмейкърите ще намерите още много опции за залагане като брой голове за даден отбор, отбор да спечели полувреме, отбор да вкара в двете полувремена и много други.

Публикувано на: 11.12.2023 г. 21:10 ч.