Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Спортните залози и тяхната история

История на спортните залози

История на спортните залзои

Спортът има важна роля в ежедневието. Освен подкрепата на даден отбор или състезател, поставянето на залагания на тези събития е просто естествен процес. Тяхната история обхваща хиляди години и датира от древна Гърция, като сега спортните залози се ползват по целия свят по законен начин.

В съвременните времена хазартът е голям бизнес, а спортните залози са се увеличили в световен мащаб. С разрастването на този бизнес, се появи разнообразие и модерните интернет спортни букмейкъри сега предлагат много залози за почти всеки спорт, за който може да се сетите.

Дори Световните войни и правителствената намеса никога не са спирали общественото удоволствие от спортните събития и желанието на хората да залагат на резултата от тях. Ще направим кратък преглед върху историята на спортните залагания и къде са възникнали те.

Как започнаха спортните залагания

Хората залагат на спорт повече от 2000 години. Смята се, че спортните залагания са с произход от древна Гърция, където има доказателства за залагане на оригиналните спортове в олимпийски игри. Тенденцията бързо се разпространи в Римската империя, където залагането на гладиаторски игри и състезания с колесници стана законно в един етап.

История за спортните залаганияВ средновековна Европа по време, което е наричано, „Тъмните векове“, хазартът е бил забранен поради религии и суеверия, тъй като се е смятало, че е зъл и нещастен. Това обаче не спря хората да залагат на пешеходство - практиката да залагате колко време ще отнеме да изминете определено разстояние.

През годините политиката играе своята роля в това, че са за или против залагането на спорт. Понякога спортните залози са били забранени, което само е довело до увеличаване на залозите на черния пазар и хазартните измами. Налагането на строги регулации в опит да се възпрат криминални хазартни игри и да се увеличат данъчните приходи е работило по-ефективно в други случаи.

По-късно през 1800 г. интересът към залагане на спортни събития се разшири до британските спортове, включително футбол, ръгби и крикет. В началото на 19 век конните състезания в Англия придобиха високо ниво на популярност и станаха известни като „Спортът на кралете“.

Тенденцията за залагане на резултата от конните надбягвания бързо се разпространи от Англия в Европа и в крайна сметка до Америка. В САЩ залагащите се концентрираха върху американската версия на футбол, баскетбол и бейзбол. Букмейкърите вече започнаха да предлагат коефициенти за други спортни събития, включително тенис.

Общественият интерес към спорта се увеличи драстично в началото на 19 век с основаването на много спортни ръководни органи и по този начин на по-организирани спортни събития. Залагането естествено се увеличи и започна да се съсредоточава върху повече спортни дисциплини като хокей на лед, дартс и бокс.

Както научихте от написаното дотук, спортните залагания са достъпни за хората от много дълго време, но техният голям ръст на популярността им съвпада с разпространението на интернет, въпреки че първите онлайн залози бяха ограничени до кратък списък на най-популярните спортове.

Възможността да заложите от дома, а не да се налага да пътувате до местния букмейкър, оказа най-голямо влияние върху спортните залози. В днешно време спортните букмейкъри предлагат неограничени възможности в света на спортните залагания и се радват на все повече клиенти.

Публикувано на: 07.12.2023 г. 21:35 ч.