1

Inbet

Inbet Регистрация

Посети

Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Как да играем блекджек

За да играете класическата игра с карти Блекджек, трябва да знаете правилата на играта. Ние ще ви разкажем в тази статия подробно за правилата на Блекджек, за да няма недоразумения по време на игра и да може да печелите по-често.

Blackjack - правила и залозиБлекджек (известен също катo Blackjack) се счита за най-популярната хазартна игра с карти в казината по целия свят. Игрите с карти като цяло са древни и могат да бъдат проследени до древен Китай и Египет. В Европа от 14 век има 52 игри с карти.

Съвременните правила за игра на блекджек в казината са производно на френския "Trente et Un", при което обаче 31-точката беше решаваща.

Първата следа от днешната игра на Black Jack, наречена "Vingt et Un", може да бъде намерена през 17 век, където точките 21 точки са определящи. Друг вариант е играта Onze et Demi, т.е. единадесет и половина. Ранните форми на днешния блекджек изправяха само двама играчи един срещу друг. Едва след като френските букмейкърски къщи пуснаха блекджек за игра няколко играчи, играта стана още по-популярна.

Играта Блекджек

Блекджек обикновено се играе на специална маса, така наречената маса на Блекджек. Това е полукръгла маса и крупието или дилърът (също банкер, дилър) седи отсреща на играчите. На заоблената страна на масата могат да седят до седем играчи.

Blackjack обаче не е отборен спорт, всеки играе за себе си срещу крупието. Останалите играчи на масата оказват определено влияние върху индивидуалната игра, защото става въпрос за вече изиграни карти и ограничаване на вероятността коя карта ще бъде следващата.

Правилата за блекджек

Правилата за Blackjack са почти еднакви по целия свят. На масата за блекджек крупието или дилърът и до седем играчи, като играчите седят един до друг срещу крупието. На масата има специално отделение за залога и няколко линии.

Играта се играе с шест тестета карти за игра, всеки с по 52 карти като има общо 312 карти. Самите играчи нямат право да докосват тези карти, защото дилърът на Blackjack винаги раздава и събира картите.

Картите на играчите обикновено се поставят една върху друга, леко отместени, така че стойността на всяка карта да може да бъде ясно разпозната. Целта на играта е да се доближите до 21 точки или да имате повече от дилъра.

Тази стойност обаче не трябва да е по-голяма от 21, поради което е особено важно да се знаят стойностите на отделните карти и да се запомнят, като също така да се вземе правилно решение дали да поискате нова карта или не.

Как протича играта Blackjack

Преди началото на всеки кръг от играта залагате залога си в предвиденото място на масата съгласно правилата на играта Blackjack. В казиното обикновено има фиксиран максимален залог. Когато всички залози са направени, дилърът раздава картите. Всички играчи и крупието получават отворена карта. Започвайки с играча отляво на дилъра, играчите вече могат да поискат и втора карта или да кажат пас.

Идеята при заявяване на карта е да се приближите възможно най-близо до или точно до 21-те точки, но без да ги надвишавате. Ако 21 точки са надвишени, вие сте елиминирани и губите залога си. Едва когато всички играчи завършат играта си, дилърът изтегля друга карта за собствената си ръка.

Ако има 17 или повече точки, той трябва да спре да тегли карти. Ако резултатът е 16 или по-малко, той трябва да изтегли друга карта. Ако дилърът има  повече от 21 точки, всички играчи, които все още участват в играта, печелят.

В противен случай печелят само играчите с по-висока стойност от ръката на дилъра. В случай, че ръката ви е равна по точки с ръката на дилъра, резултатът е равен. Вашият залог ще се възстанови, но няма да спечелите пари от рунда.

Стойностите на картата за блекджек

Асото може да се брои като една или единадесет точки, в зависимост от контекста. Стойността на асо се определя само когато играчът не заяви повече карти. Крупието брои точките на асото, тъй както е най-удобно за играча. Това означава, че асо винаги трябва да се брои единадесет точки, освен ако стойността 21 не е надвишена.

В този случай асото се брои с една точка. Картите от две до десет имат броя точки според стойността, показана на картата. Картите вале, дама и поп се отчитат с по десет точки.

Разделяне, удвояване и отказване в Блекджек

В Блекджека има и допълнителни действия - не само теглене на карта и тяхното използване. Вие може да приложите разделяне, удвояване и отказване. При разделяне вашата ръка става две ръце и така имате по-голям шанс да победите дилъра.

Тук има ограничения, когато имате аса - може да вземете само една нова карта. При удвояване вие може да удвоите първоначалния си залог, като това може да сане само след раздаване на първите две карти. Някои варианти на играта пък ви позволяват да се откажете след получената ръка, като така ще върнете 50% от залога си.

Публикувано на: 22.12.2023 г. 15:41 ч.
Inbet РЕГИСТРАЦИЯ