1

Sesame

2000 Free Spins Без Депозит
От 50 до 2000 безплатни врътки
бутон „Приеми БОНУСА“
в меню „Моите оферти“
След Регистрация

Вземи бонус

Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Видове коефициенти

Видове коефициенти в онлайн букмейкърите

Видове коефициенти за залагане

Коефициентите са основно отражение на вероятността или шанса за конкретен резултат в дадено събитие в сайтовете за спортни залагания. Букмейкърите установяват цени или коефициенти, които ще отразяват шансовете за получаване на резултат.

Повечето онлайн букмейкъри ви предоставят избор на коефициент, който искате да използвате в техния сайт. Ако сте опитвали да заложите в най-добрите онлайн букмейкъри, знаете, че има три вида коефициенти, които се предлагат.

Европейците са по-запознати с десетичните коефициенти (т.е. 2.00). От друга страна, залагащите в САЩ използват американските коефициенти. Играчите във Великобритания пък залагат предимно на дробни коефициенти.

Важно е също така да се отбележи, че някои букмейкъри в САЩ имат коефициенти без възможност за преобразуване в десетични коефициенти.

Следователно може да бъде доста трудно да се изчислят коефициентите, особено ако искате да използвате бонусите си за залагане. Затова отделете време да прочетете обяснението на различните коефициенти по-долу, за да можете да сте наясно с едно от най-важните неща в залаганията.

Десетични коефициенти

Вместо да използват проценти, букмейкърите използват десетични коефициенти, за да определят шанса на дадено събитие да се случи. Често наричани европейски коефициенти, десетичните коефициенти се използват най-широко от залагащите в Европа, Австралия и Канада.

Те са доста прости за разбиране, което е и причината те да са любим начин за представяне на коефициентите в целия свят. Доста лесно е да изчислите потенциалните си печалби с десетични коефициенти. Това включва умножаването на вашия залог по коефициентите.

Ето проста формула за десетични коефициенти:Десетични коефициенти

Потенциално изплащане = Залог x Десетични коефициенти

Да речем, че правите залог на отбор с печеливш десетичен коефициент 1,82. Ако заложите сума от 69,55 лева, тогава потенциалната възвръщаемост на вашия залог ще бъде 126,58 лева. Имайте предвид, че това изчисление включва първоначалния ви залог от 69,55 лева, така че чистата печалба от този печеливш залог ще бъде 57 лева.

Най-известните десетични коефициенти са 1.10, 1.22, 1.30, 1.50, 1.57, 1.72, 1.83, 1.90 и 2.00.

Дробни коефициенти

Този вид коефициенти в онлайн букмейкърите са по-често използвани в Обединеното кралство и Ирландия. Този формат на коефициентите първоначално се е използвал при конни надбягвания. Излишно е да казваме, че това е един от най-старите видове коефициенти, с които залагащите са запознати.

Просто погледнете най-добрите онлайн букмейкъри във Великобритания и ще видите, че повечето от тях имат дробни коефициенти. Подобно на десетичните коефициенти, дробните коефициенти са доста лесни за изчисляване. Второто число вдясно или знаменателят е сумата на залога, докато първото число вляво или числителят е сумата, която ще даде вашият залог.

Да речем, че сте заложили на отбор с 10/15 дробни коефициенти. Това означава, че за всеки залог от 150 лева потенциално може да ви донесе сумата от 100 лв. като чиста печалба. Ако залогът ви спечели, получавате 250 лева (150 първоначален залог + 100 печалба). Просто казано изчислението казва: 10/15 коефициенти на дроб: $ 150 за спечелване на $ 100 = $ 250

Наклонена черта (/) в дробните коефициенти може също да бъде представена с двоеточие (:). Например, за коефициент 4:1 (наричан също "четири към едно"), залагащият трябва да заложи 100 лева, за да получи чиста печалба от 400 лева.

Американски коефициенти

Коефициентите в САЩ се използват най-вече от спортни букмейкъри, които обслужват залагащите в САЩ. Американските коефициенти вероятно са най-лесни за разбиране, тъй като те са представени от сумата, която залагащият ще трябва да заложи, за да спечели 100 долара.

Американски коефициентиКогато гледате спортни залози в америнански букмейкъри ще видите, че фаворитите са идентифицирани със символ минус (-). По-добри са шансовете за победа, когато абсолютната стойност на числото е по-висока.

Например, фаворит -350 има много по-голям шанс за победа в сравнение с фаворит -200. От друга страна, аутсайдерите в събитията се идентифицират със символ плюс (+).
100 щатски долара винаги се използват като основна линия за коефициентите в САЩ.

Това също означава, че при фаворити се изисква да заложите на предоставените коефициенти, за да спечелите 100 долара. От друга страна, при залозите на по-слабите отбори (аутсайдери) трябва да поставите $ 100, за да спечелите предоставените коефициенти.

Ето и как всъщност се изчисляват американските коефициенти

Например, ако заложите на фаворит -135, трябва да заложите 135 долара, за да спечелите чиста печалба от 100 долара. От друга страна, при залог на аутсайдер на +350, при поставена сума на залог от 100 долара, ще имате чиста печалба от 350 долара.

Топ Букмейкъри на България

Winbet
200% до 200 лв

Sesame
100% до 250 лв

Betano
100% до 300 лв
Inbet РЕГИСТРАЦИЯ В INBET РЕГИСТРАЦИЯ