Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Азиатски хендикап

Залози на азиатски хендикап

Какво е Азиатски хендикап

Азиатските хендикапи (AH) са една от най-интересните форми на залагане на футбол, тъй като те елиминират т. нар. „Проблем на равенството“ и залогът дава предимство на един от двата отбора. Неопитните залагащи често избягват този тип залози поради тяхната сложност.

Уверяваме ви обаче, че няма от какво да се страхувате и правилното използване на азиатските хендикапи може значително да опрости процеса на успешното залагане и да ви помогне да печелите повече фишове.

Същност на азиатските хендикапи

Азиатските хендикапи, както подсказва името, произхождат от Азия и са били въведени от местните букмейкъри. Въпреки това, популярността им непрекъснато нараства и в наши дни те се предлагат и от европейските букмейкъри и топ залагащите с удоволствие ги използват. Защо?

Основната причина е, че поради азиатските хендикапи букмейкърите могат да наложат по-голям марж и коефициентите са значително по-големи. Така е, защото всяко действие се изчислява по начин на двупосочен избор, а не като при класически начин на залагане на хендикап с три варианта (вече няма опция за равенство).

Азиатските хендикапи също така дават възможност на човек да направи печеливш залог на отбор аутсайдер, избирайки опцията AH (+2), както и да намери високите коефициенти (стойност) за абсолютния фаворит (например да направи залог на азиатски хк -1.5 с коефициент 1.80 вместо редовния знак '1' с 1.28 коефициент).

Видове азиатски хендикап

Видове залози на азиатски хендикапАзиатски хендикап AH 0 - наричан също без рисков залог (Draw No Bet). Залогът печели, когато вашият отбор спечели мача. Равенство означава отменен залог. Загубата на вашия отбор означава, че залогът е загубен.

Азиатски хендикап AH (-1) - при този тип хендикап отборът, на който залагаме, трябва да спечели поне с два чисти гола разлика. Победа само с един гол означава отмяна на целия залог, а равенството, както и загубата на нашия отбор води до загубен залог.

Азиатски хендикап AH (-1.5) - така нареченият полуазиатски хендикап. За да бъде уреден залогът като печеливш, нашият отбор трябва да спечели с поне два гола разлика. Победата само с един гол, равенство или загубен мач означава, че залогът е загубен.

Азиатски хендикап AH (-1.25) - така нареченият четвърт азиатски хендикап. Донякъде е по-сложен, но само в началото. Залогът и коефициентите се разделят на два подзалога. Половината от коефициентите отива за залог AH (-1), а другата половина за AH (-1.5).

В зависимост от резултата от мача, може да спечелите целия залог, да загубите половината или целият ви залог да бъде губещ. Залогът печели, ако вашият отбор спечели с две или повече попадения разлика. Победата само с един гол води до загуба на 50% от залога и отмяна на останалата част от него. Равенство и загуба означава, че залогът е загубен.

Азиатски хендикап AH (-1.75) - За да спечели целия залог, вашият отбор трябва да запише победа с три или повече гола разлика. Успехът с два гола води до печалба от 50% от залога и отмяна наостаналата част от него. Ако отборът спечели само с един гол, запише равен резултат или загуби, това означава, че залогът е загубен.

Как работи положителният азиатски хендикап?

Азиатски хендикапАзиатски хендикап AH (+0.50) - залогът е спечелен, ако вашият отбор спечели или вземе равен от мача. Загуба на вашия отбор означава, че залогът е загубен. Този залог е подобен на двоен шанс.

AH (+0,75) – вие ще спечелите на тази селекция, ако отборът ви се поздрави с победата или направи хикс. Загубен мач с един гол от вашия отбор води до загуба на 50% от залога и отмяна на останалата част от него. Ако вашият отбор загуби мача с два или повече голова разлика, залогът се урежда като губещ.

AH (+1) - залогът ви ще бъде печеливш, ако вашият отбор спечели или направи реми в мача. Загуба с точно един гол води до отмяна на целия залог. Загубата с две или повече попадения разлики означава, че залогът е загубен.

AH (+1.25) - залогът ще буде спечелен, ако вашият отбор спечели или направи реми в двубоя. При загуба с точно един гол, ще спечелите 50% от залога и останалата част от него ще бъде отменена. Поражение с два или повече гола означава, че залогът е загубен.

AH (+1.50) – В този случай, залогът е печеливш, ако вашият тим загуби мача само с един гол, завърши наравно или спечели двубоя. Загуба с два или повече гола означава, че залогът ви е губещ.

Публикувано на: 22.12.2023 г. 12:51 ч.