Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Хендикап линии

Видове залози хендикапВидове линии хендикап

Хендикапът е един от основните футболни залози, като също така може да го срещнете и при много други спортове като баскетбол, тенис, волейбол и т.н. Хендикап е залог, който изравнява шансовете за успех на двата отбора.

Например във футбола се дава отрицателен хендикап на фаворитите и положителен хендикап на аутсайдерите, като основната линия хендикап е с изравнени коефициенти – например по 1.83.

Във футбола има два основни типа хендикап: европейски и азиатски хендикап. Символът на букмейкърите за европейски хендикап е EH, докато азиатският хендикап е показван като AH. Разбирането и използването на европейски хендикап е по-лесно в сравнение с азиатските хендикапи.

Съгласно европейското определение за хендикап, букмейкърите дават преднина на един от двата отбора в срещата, който обикновено е по-слабия. Това се прави, за да се компенсира предимството на по-силния тим и също така да се получат по-добри коефициенти за крайния резултат на мача.

Линии на европейски хендикап

Линии европейски хендикапЗа разлика от азиатския хендикап, при който не е възможно равенство, европейските правила за хендикап позволяват и трите резултата от дадена игра - победа, равенство и загуба.

Той е много подобен на залог за резултат от 1X2 на мача и това е причината европейският хендикап да бъде наречен също „трипосочен хендикап“.

Основен смисъл на европейския хендикап при залаганията е, че използвате цели числа, за да добавяте или изваждате голове / точки на хендикапа, за разлика от азиатския хендикап.

Европейският хендикап винаги е -1, -2, -3 и т.н., докато в азиатския хендикап можете да имате -1.25 гола / точки или -1.5. Най-добре можете да разберете какво означава европейски хендикап и примерите за линии в него от примера по-долу.

Ако използвате европейска система за залагания на хендикап, коефициентите на вашия букмейкър ще изглеждат така:

Манчестър Юнайтед (-1) – 3.50 коефициент
Равенство (-1) – 2.50 коефициент
Манчестър Сити (+1) – 1.80 коефициент

Предвид факта, че това е градско дерби, но Манчестър Юнайтед играе на собствения си
турнир, Манчестър Сити е снабден с леко предимство от един гол аванс преди началото на мача. От друга страна, имате възможност да заложите на трите възможни резултата - победа, загуба и равенство.

Ако домакините спечелят с два или повече гола, тогава залогът на Юнайтед да спечели е печеливш. Това е така, защото само един гол се изважда от общия брой отбелязани голове от Манчестър Юнайтед.

Ако Юнайтед спечели с един гол (1:0, 2:1. 3:2. 4:3 и т.н.), тогава залогът за равенство е печеливш. В случай че двубоят завърши при равенство или Манчестър Сити вкара повече голове, тогава Ман Сити печели като един гол се добавя към общия им брой голове, а те имат +1 гол аванс на хендикапа.

Линиите за хендикап могат да бъдат и по-високи. Например в мачовете с по-големи фаворити, то основните хендикап линии може да изглеждат -2 за фаворита и +2 за аутсайдера. Също така ще има и допълнителни линии като -1, -3 и съответните положителни стойности.

Залози за европейски хендикап онлайн

Лесно можете да забележите, че този тип залагания е много подходящ за подкрепяне на по-силни домакински отбори за победа с повече от един гол или определен брой точки. Освен във футбола, така работи европейският хендикап в баскетбола и други спортове.

Единствената разлика е, че хендикапът в тези спортове обикновено има по-високи стойности, тъй като в тях се отбелязват повече голове / точки. Предвид това ще срещнете европейски хендикап в баскетбола с много по-високи линии. Опциите за залагане ще изглежда така:

• Реал Мадрид (-7.5)
• Барселона (+7.5)

Ако Реал Мадрид спечели мача с по-малко от 7 от Барселона или допусне поражение, залогът за тях губи, тъй като 7,5 точки се изваждат от крайния им резултат. Например Реал трябва да спечели с 73-64 точки, за да бъде печеливш хендикапът за тях.

Хендикап линии има и на тенис, волейбол, хандбал и почти всички спортове. При всеки спорт те имат различни линии, тъй като резултатността не е една и съща.

Топ Букмейкъри на България

Често задавани въпроси

Какви видове хендикап линии има?

Във футбола има два основни типа хендикап: европейски и азиатски хендикап.

Какво е Линии на европейски хендикап?

За разлика от азиатския хендикап, при който не е възможно равенство, европейските правила за хендикап позволяват и трите резултата от дадена игра - победа, равенство и загуба.