Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Back и Lay залози в спортната борса

Същност на Back и Lay залозите в спортна борса

В допълнение към класическите спортни залагания, можете да се натъкнете на някои термини, които просто няма да ви говорят много като новодошъл в индустрията.

Залозите за Back и Lay са абсолютни примери. В тази статия ще ви обясним подробно какво представлява залагането на Back и Lay и какви предимства можете да постигнете, ако използвате правилно залаганията.

Какво представлява залогът Lay?

Залогът Lay e залог срещу определен резултат от среща или събитие. За разлика от обратния залог, вие не залагате на определен резултат, като домакинска победа на Челси срещу Арсенал, а точно срещу тази домакинска победа.

Съответно, както равенството, така и победата за Арсенал ще ви гарантират успешен залог. В случая при този вид залози, вие можете сами да зададете коефициентите и така на практика се превключвате

в ролята на класически букмейкър. Вие сте движещата сила за съответните коефициенти на залагане , т.е. за размера на възможните печалби и загуби. Вашите фиксирани коефициенти за всички залози се предлагат на останалите потребители в спортната борса за залагания и сега трябва да изчакате друг потребител да приеме залога ви и да влезе в директен двубой с вас.

Какво представлява залогът Back?

При back залога всеки играч избира изхода на мача, който смята, че ще бъде печеливш. Тук се залага "ЗА" дадената прогноза да се сбъдне. Например залагате на победа на Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм в двубой от Висшата лига. Този залог е досущ като тези в спортните букмейкъри, като например избирате краен изход 1 - победа за Ман Юнйатед.

Единствената разлика при залозите back в спортната борса е, че отново друг играч трябва да влезне в двубой срещу вас. Клиентът на спортната борса трябва да е избрал друг изход от събитието, за да може само един от двама ви да бъде печеливш.

Изчисление на печалбата при back and lay залозите в спортна борса

След като ви запознахме с този тип залози, които са може би сложни за някои потребители, нека видим и как се изчисляват печалбите. Във всяка спортна борса, вие ще видите и какви са наличните коефициенти за двата типа залози.

Например, избирайки да заложите на опцията Back на победа на Ман Юнайтед срещу Челси при 2.30 коефициент, то ще спечелите 13 лева чиста печалба, ако вашият избор е печеливш.

При Lay на същото събитие, вие залагате срещу Манчестър Юнайтед. Тук се попълва сумата, която желаете да спечелите, като системата на спортната борса ще ви покаже каква сума е нужно да заложите. 

При залозите от типа Lay, както казахме по-горе, вие сте букмейкърът. Т.е. вие определяте каква печалба би спечелил другият играч, ако той е заложил за "ЗА" събитието да се случи. Ако пък вие сте печелившият, то ще вземете тази печалба, която сте пожелали при поставянето на залога.

По-високи коефициенти, но и по-голям риск от загуба при залагания

Благодарение на индивидуалния дизайн на коефициентите за залагане при залаганията Back и Lay, вие разбира се сте в състояние да генерирате по-големи шансове за печалба за себе си. Спортните борси могат да ви привлекат с изключително висок коефициент, така че шансовете за печалба да бъдат значително по-високи, отколкото при класическите доставчици на спортни залагания. Но с по-високите коефициенти на залагане, потенциалът за загуба също се увеличава.

Тъй като залагате срещу ясен резултат, това, разбира се, ще бъде оценено малко по-високо, така че рискът ви от загуба се увеличава при залог. Ето защо препоръчваме да подходите малко по-внимателно и да спечелите малко количество пари в борсата, преди да поставите високи залози.

Борсите за залагания са развитие на класическия доставчик на спортни залагания. Но както често се случва, по-голямата свобода идва със значително по-голям финансов риск. Уверете се, че сте разбрали всички подробности за lay и back залозите и че залагате първо по-малки суми. С течение на времето опитът идва, така че ще развиете усещане за доходоносни залози и ще предлагате подходящи коефициенти за залагане.

Заключение

Залагането в спортните борси не е лесно, особено за неопитни играчи. Въпреки това, след като прочетете нашата статия за Back и Lay залозите, ще се надяваме, че ще бъдете готови да направите първите си печалби в борсата. Все пак това си струва: Залаганията там могат да внесат ново измерение в спортните залагания. Никой друг вид залог не ви предлага толкова много свобода и възможности за печалба, както  Back и Lay залозите.

Публикувано на: 21.11.2023 г. 12:57 ч.