Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Как се залага и печели на снукър

Как да залагаме успешно на снукър

Как да залагаме на снукърСнукърът e един от спортовете, които в последните години добиха повече популярност в България. Това се случи най-вече заради спортните телевизии, които почти всяка седмица предават снукър турнири, когато се провежда сезонът. С нарастването на популярността на снукъра, то и залозите на този спорт се увеличиха.

От друга страна, букмейкърите предлагат много пазари на снукър мачовете и хората се питат как да бъдат по-успешни в залозите на този спорт. В тази статия ние ще ви запознаем с играта снукър, водещите турнири и ще ви предложим някои стратегии за залагане на този спорт.

Правила на снукъра

Преди началото на всяка игра /фрейм/, съдията нарежда топките на масата по определен начин. Те са разделени на червени топки и цветни топки. Червените топки се нареждат в края на едната страна на масата, докато другите цветни топки имат определено местоположение.

В снукъра е много важен реда на вкарването на топките. Всички цветни топки се вкарват една след друга, когато червените топки се разчистят от масата. Дотогава се комбинира вкарването на червена топка, която е една точка, с цветна топка, която носи различен брой точки.

Например черната топка носи 7 точки, а розовата – 6. След всяко вкарване на червена топка, играчът е длъжен да се позиционира за цветна топка и да отбележи. Ако състезателят пропусне, то неговият опонент излиза на масата и започва да вкарва червена топка.

Играчът, спечелил най-много точки, печели отделния фрейм. Всеки двубой има различна продължителност според турнира и фазата на надпреварата. Например един двубой може да е от 7 фрейма - т.е. един играч трябва да спечели 4, за да е победител. Друга среща може да продължава 11 фрейма, 25 фрейма или дори 35 фрейма.

Какъв брой точки носят различните топки?Правилата в снукъра

червена - 1 точка
жълта - 2 т.
зелена - 3 т.
кафява - 4 т.
синя - 5 т.
розова - 6 т.
черна - 7 т.

Нарушения в снукъра

По време на играта, двамата състезатели е възможно да направят нарушения. Една от често допусканите грешки е вкарването на бялата топка /бияча/ в джоба. Тогава съперникът получава 4 точки, а играчът, който я е вкарал, губи реда си.

Също така когато се играе по червена топка, състезателят не може да играе по други топки първоначално. Ако например вместо червена топка се удари розова, то съперникът получава 6 точки.

Най-популярните снукър турнири в света

Световен снукър шампионат - Най-значимото снукър състезание, което предлага най-голям награден фонд за играчите. Турнирът е известен и под името "Крусибъл", , тъй като се провежда в зала Крусибъл Тиътър в Шефилд.

Шампионат на Великобритания - Вторият най-престижен турнир по снукър след Световното първенство. Тази надпревара също носи голям брой точки за ранглистата и има солиден награден фонд. Турнирът се провежда в края на годината.

Открито първенство по снукър на Китай - Друг от големите снукър турнири. В Китай снукърът се радва на огромна популярност. Всички топ професионалисти в снукъра взимат участие в турнира всяка година.

На какви снукър пазари може да се залага?

Снукър пазари- как да залагамеОпциите за залагане на снукър са характерни за самата игра. Има доста индивидуални пазари, които не са налични за други спортове - например дали ще има 147 в мача (това е един играч да постигне максимум точки), Първо до брой фрейма, Стотици в мача, Общо фрейма и т.н.

Но както на всеки един спорт в букмейкърите, най-популярният залог е за краен резултат. На всяко събитие имате възможност да правите залози за победител в мача. Преди началото на турнирите имате възможност и да поставяте залози за даден играч да достигне до финала на състезанието или да го спечели.

Друга популярна опция на снукър е хендикап. Залозите с хендикап дават предимство на един от двамата играчи, като може да има отрицателен и положителен хендикап.

При наличието на голям фаворит в мача, то коефициентът за негов успех ще бъде нисък, но имате възможност да поставите хендикап залози в негова полза на доста по-добри коеф.

Съвети за залагане на снукър

След като детайлно ви запознахме със спорта снукър, то е време и да ви представим някои стратегии за залагане на самата игра.

Стратегия за залагане на победител в снукър турнира

Преди началото на даден снукър турнир, букмейкърите и в частност palms bet ще предложат добри коефициенти за краен победител. Вие може да видите кои играчи са в челото на ранглистата и как те се справят на този турнир.

Може да вземете по-високите коефициенти и да заложите за 2-3-ма от играчите, като добре пресметнете вашите залози, за да бъдете на печалба, ако един от тях спечели турнира.

При поставянето на залог на краен победител в турнира, то е важно да се информирате и за неговата продължителност. Ще забележите от минали турнири, че има играчи, които трудно преминават повече от 2-3 етапа в турнира, но пък в по-малки надпревари те са по-добри и има по-големи шансове да спечелят.

Стратегия за залагане на снукър на живо

Снукърът на живо предлага доста опции за залагане. Една от тях е Първи до определен брой фрейма. Коефициентите за първи до 5 фрейма например са съобразени с коефициентите за краен изход в мача – т.е. за фаворита ставката ще бъде по-ниска за пазара първи до 5 фрейма. Но ако по-добрият играч започне лоша мача и загуби първите 2 фрейма например, то коефициентът за Първи до 5 ще се вдигне значително и това е точният момент да направите вашия залог в негова полза.

Заключение

Снукърът е един от най-интересните спортове в света и има голяма зрителска аудитория. В букмейкърите този спорт също е доста популярен, като това си личи според големия брой пазари на мачовете. Българските играчи все по-често залагат на снукър и се надяваме с тази статия да сме ви помогнали да бъдете по-успешни в снукър залозите.

Публикувано на: 14.12.2023 г. 17:06 ч.