Футболна Статистика

България Efbet лига
България Б група
Англия, Висша Лига
Англия, Чемпиъншип
Англия - Първа Лига
Англия - Втора Лига
Италия - Серия А
Италия - Серия Б
Испания, Примера Дивисион
Испанска Сегунда Дивисион
Германия, Бундеслига
Германия Втора Бундеслига
Франция Лига 1
Франция Лига 2
Холандия, Ередивизи
Португалия - Примейра Лига
Шотландия - Премиършип
Шотландия - Чемпиъншип
Дания - Суперлига
Австрия Бундеслига
Белгия - Първа Дивизия
Швейцария - Суперлига
Русия - Премиер Лига
Турция - Супер Лига
Чехия - Първа Лига
Норвегия, Елитсериен
Гърция - Супер лига
Полша - Екстракласа
Швеция, Алсвенскан Лига
Финландия, Вейкауслига
Румъния - Лига I
Аржентина - Суперлига
Бразилия - Серия А
Япония - Джей Лига 1
Унгария - Първа лига
Словакия - Суперлига
Словения - Първа Лига
Украйна - Премиер Лига
Беларус - Висша лига
Австралия А Лига
Босна - Висша Лига
Хърватия - Първа Лига

Изчисляване на арбитражни залози

Как да направим изчисления за арбитражи

Изчисляване на арбиражи - видове и примериАрбитражните залози в онлайн букмейкърите могат да ви донесат печалба в дългосрочен план. Арбитражните залози са един вид сигурна печелвиша стратегия, за която е нужен доста труд от страна на залагащия. Изчисляването на арбитражите е една от стъпките да печелите от този вид залози. Първо обаче ще направим кратко въведение в арбитражите и как работят.

Как да намерим мач за арбитражен залог?

Най-лесно е да намерим залог от типа арбитраж на среща с две възможности на краен изход - тенис мач е изключително подходящ. При този спорт арбитражите се намират лесно. Понякога букмейкърите имат разлика в коефициентите за дадени срещи.

Да кажем, че два букмейкъра предлагат различни коефициенти за тенис срещата между Григор Димитров и Рафаел Надал. В единият букмейкър коефициентът за победа на Димитров е 5.50, а за Надал 1.19. Във втори букмейкър коефициентът за Григор Димитров е 4.50, а за Рафаел Надал 1.36.

Изчисляване на арбитражен процент

В случая може да изчислим дали това е арбитражен залог. Как става това? Ние взимаме най-високите коефициенти, които се предлагат от букмейкърите за двамата тенисисти – това са 1.36 за Надал и 5.50 за Димитров. Процентът на арбитража е сумата, която е нужно да бъде заложена за спечелването на 100 единици. Изчислява се по следния начин: арбитражен коефициент = (1/коефициент) Х 100

Индивидуален коефицент за Надал (1/1.36) Х 100 = 73.529%
Индивидуален коефициент за Димитров (1/5.50) Х 100 = 18.182

След това се събира общ арбитражен коефициент

Арбитражни залози

73.529% + 18.182% = 91.711%

След като направите тази проста математика и сборът на коефициентите не надвишава числото 100, значи това е идеален залог за арбитраж. В основата на успешното залагане на арбитражи е да намерите двата букмейкъра, в които се получава процент под 100 на събитията. Това се случва често, но ще е нужно да отделите доста време, за да следите тиражите на букмейкърите.

Как се калкулира печалбата?

След като сте изчислили вашия арбитражен процент остава да се пресметне каква ще бъдете вашата печалба и какви залози да направите. Например вие сте отделили да заложите 1000 лева на този арбитраж. Формулата е лесна и ще я разберете за секунди: печалба = (инвестиция / общ арбитражен процент) – инвестиция.

Нека използваме примера от тенис мача между Димитров и Надал

(1000 лв. / 91.711%) – 1000 лв. = 90.38 лева

Пресмятане на индивидуалните залози

Остава едно от най-важните неща – да калкулирате каква сума трябва да заложите за победа на двамата играчи, за да постигнете идентична печалба, независимо от това кой е победителят. Нужно е да се умножи инвестицията по индивидуалния арбитражен процент. Полученото се разделя на общия индивидуален процент.

Формулата е: индивидуален залог = ( инвестиции Х инд. процент) / общ арб процент

Първо ще сметнем сумата за залог на по-ниския коефициент в срещата (фаворита в мача Рафа Надал)

(1000 лв. Х 73.529%) / 91.711% = 801.75 лева

След това и за аутсайдера (по-високия коефициент в тенис мача)

(1000 лв. Х 18.182%) / 91.711% = 198.25 лева

Това означава, че за Григор Димитров на 5.50 коеф. трябва да поставите залог на стойност 198.25 лева. За победа на Надал пък е нужно да заложите 801.75 лв. като и при двата крайни изхода на мача ще имате чиста печалба от 90 лева.

Изчисляването на арбитражите не е никак лесно, но за улеснение и радост на играчите съществуват онлайн калкулатори в интернет, които вършат цялата тази работа. Ние просто ви запознахме с изчисляването на арбитражите, ако имате желание сами да го правите. На някои играчи им харесва сами да вършат цялата работа – от откриването на арбитражи до изчисляването на сумите, които трябва да заложат, така че тази статия ще е доста полезна за тях.

Публикувано на: 10.10.2023 г. 16:16 ч.